Almanya Sertifika Almanya niversite
Yksekretim alannda hala en byk kurulular niversiteler ve onlarla e deerde olan yksekokullardr
. Bu yksekokullarda renim, diploma snav, magister snav ya da devlet snav ile bitirilen eitim dallar da almaktadr. Bundan sonra uzmanlap doktora yapma ya da lisans zerine yksek dereceli bir ek renim yapma olana vardr. Baz renim dallar yksek lisans ya da doktora mezuniyetlerini de ierir. Bugne kadar bir ok bilim dalnda yaplan ve profesrlk iin nkoul iin tez almas da kaldrlm olup yksekokul reformu erevesinde uluslar aras normlara uydurulacaktr. Alman yksekokul sisteminin ikinci byk kuruluu olan meslek yksekokullarnda zellikle mhendislik, biliim, ekonomi, sosyal bilimler, tasarmclk ve tp alannda uygulamal eitim yaplr ve bu eitim diploma snav ile bitirilir. 1998 ylndan beri bachelor ve master degree snav ile bitirilen eitim dallar da aabilmektedir. Bugn Almanyada yksekretime yeni balayan her genten biri renim sresi daha ksa ve renim yaplanmas daha gl olan bu tip yksekokulu seiyor. 1974 ylnda uzaktan Hagen Ak retim niversitesi kuruldu. Bu, Almanca konuulan uzaktan retim yapan tek niversitedir. 1999/2000 retim yl k smestrinde 46 800 renci vardr. Bu renciler blgesel renim merkezlerinde bazlar da Almanca konuulan yabanc lkelerde ve Orta Avrupa lkelerinde- danmanlk hizmetinden yararlanmaktadr. Hagen Ak retim niversitesinden baka tm Almanyada uzaktan eitim imkan sunan zel ak retim meslek yksekokullar vardr. Devam mecburiyeti olan niversiteler de ak retimle daha ok ilgilenmektedirler. retim ve renciler Federal Devlet ve eyaletler Alman niversitelerinde yabanc rencilerin okumasna byk olanak verir. 1999/2000 retim yl k smestrinde yaklak 174 000 yabanc renci kaytl bulunuyordu. Hemen tm retim dallar iin btn Almanyada ayn olan bir ereve ynetmelik vardr. Bu ynetmelik esas alnarak yerel retim snav tzkleri hazrlanr ve yaymlanr. Diploma ya da master snavyla tamamlanan renim dallarnda vize snavlar yaplr. renciler bir ok renim dallarnda devam etmek istedikleri dersleri kendileri seerler. Devlet yksekokullarnda okuyan renciler eitim iin para demezler. Baz eyaletlerde ikinci bir yksek retim ya da uzun sren yksek renim iin para demek zorunludur. Geimleri ve eitimleri iin gerekli kayna ailesi tarafndan karlanamayan rencilerin Federal Eitimi Tevik Yasas (BafG) uyarnca devletten eitim yardm alma haklar vardr. Normal eitim sresince denen bursun yars yardm olarak, dier yars faizsiz kredi olarak verilir. Bu kredinin yardm sresi sona erdikten sonra genellikle be yl sonra denmesi gerekir. 1999 ylnda btn yksekokul rencilerinin %12,9u Baf yardm almtr.1991de tm rencilerin %24nden fazlas bu yardm almt. Eitimi Tevik Yasasnn uygulanmas 62 renci ileri kuruluu tarafndan yrtlr. Bu kurulular yksekokullardaki rencilerin ekonomik, sosyal, salk ve kltrel orunlar ile ilgilenir ve gerekli yardm salarlar. Yerel renci kurulular blgeler st Alman renci leri Kuruluu (DSW) iinde birlemilerdir. renci ileri kurulular Almanyada renim grmek isteyen yabanc rencilere yeni bir hizmet olarak 64 yksekokulda yardm paketi sunmaktadr. Bu yardm iinde cazip fiyata konut, yiyecek, sosyal danma ve yadm ileri vardr.
by: Victor
Website Design Need to Knows Create Visibility with Simple Tags and Promotional items Website Design: Steps You Need to Follow Usimprints.com Promotional Products Company See 40% Growth In 2010 Excellent Modes to Optimize your Website for Mobile Search Join Web Hosting Forum And Learn Everything About Website Hosting Social Bookmarking Sites Helping You To Derive Traffic Develop Your Web Site Free of Charge What Is The Monavie Website Lacking? Ecommerce Websites and Their Drawbacks Ecommerce Websites: Customer's Advantages Unitech Exquisite - Unitech Exquisite Gurgaon call UK - 0775 666 2333 Popular Pregnancy Website
www.yloan.com
guest:
register
|
login
|
search
IP(216.73.216.26) California / Anaheim
Processed in 0.022624 second(s), 7 queries
,
Gzip enabled
, discuz 5.5 through PHP 8.3.9 ,