Solving Sum And Difference
SUM:
SUM:
It is simply known as addition. Adding two or more numbers is called sum.
More numbers can be added at a time. Any number of digits can be added.
DIFFERENCE:
Difference is nothing but subtraction. Find the difference between given two numbers is called subtraction.
Difference can be performed between two numbers alone at a time.
BOTH SUM AND DIFFERENCE:
Both sum and difference can be performed in same problem
When we need to solve for the sum and difference in the same problem , we follow a certain sequence, where we use brackets to simplify the problem.
Solving Sum and Difference: Sum
EXAMPLE 1:
Find the sum of 7 + 4
Solution:
7 + 4 = 11
EXAMPLE 2:
Find the sum of 48 + 26
Solution:
48
26 (+)
74
Here first we have to add the ones digit 8 + 6 = 14
Place 4 in the ones digit and take the 1 as remainder.
Add the tens digit with the remainder 1 also
So we get 1+4+2=7
So our final answer becomes 74
EXAMPLE 3:
Find the sum of 57 + 32 + 48 + 64
We can add any digit of numbers
Solution:
First add the ones digit of all the numbers. We get 21 places 1 and carry the remainder 2
Add 10s digits with carry 2
We get 20.
57
32
48
64(+)
201
So our answer is 201
Solving Sum and Difference: Difference
The main difference between sum and difference is in performing addition we can add more numbers. But in doing subtraction we cannot subtract more than two numbers at a time.
EXAMPLE 1:
Find the difference of 6-2
Solution:
6 2 = 4
EXAMPLE 2:
Find the difference of 79 and 32
Solution:
79
32 (-)
47
Solving Sum and Difference:
Here we perform both the sum and difference operation
Example 1:
Find the sum and difference of 100 and 45
Solution:
Sum of 100 and 45 is 100 + 45 = 145
Difference of 100 and 45 is
100 45 = 55
Sum:
The sum of two numbers is what we get and when we add the two numbers. There are a number of ways to writing sums, with the most common being:
Addition (2 + 4 + 6 = 12)
Difference:
In mathematics, the difference between the two numbers is how much bigger one is than the other. Difference is the result of subtraction.
Check this
Time Calculator awesome i recently used to see.
Product:
In mathematics, a product is numbers or a quantity obtained by multiplying two or more numbers together.
(Source from Wikipedia)
Sum Difference Product-examples Problem for Sum:
In mathematics, Sum means addition.
Problem 1:
Find the sum of values is 4 + 5.
Solution:
Add the two numbers,
4 + 5 = 9.
The sum of values is 9.
Problem 2:
Find the sum of values is 5 + 6
Solution:
Add the two numbers,
5 + 6 = 11.
The sum of values is 11.
Problem 3:
Find the sum of values is 6 + 12.
Solution:
Add the two numbers,
6 + 12 = 18.
The sum of values is 18.
Problem 4:
Find the sum of values is 2 + 6
Solution:
Add the two numbers,
2 + 6 = 8.
The sum of values is 8.
Sum Difference Product-examples Problem for Difference:
In mathematics, difference means subtraction.
Problem 1:
Find difference of the values is 5 3.
Solution:
Subtract the two numbers,
5 3 = 2
The difference of the values is 2.
Problem 2:
Find difference of the values is 15 10.
Solution:
Subtract the two numbers,
15 10 = 5
The difference of the values is 5.
Problem 3:
Find difference of the values is 8 - 2.
Solution:
Subtract the two numbers,
8 2 = 6
The difference of the values is 6.
Examples problem for product:
Problem 1:
Find product of the values is 2 * 2.
Solution:
Multiply the two numbers,
2 * 2 = 4
The product of the values is 4.
Problem 2:
Find product of the values is 5 * 5.
Solution:
Multiply the two numbers,
5 * 5 = 25
The product of the values is 25.
Problem 3:
Find product of the values is 10 * 10.
Solution:
Multiply the two numbers,
10 * 10 = 100
The product of the values is 100.
by: mathqa
Direct And Inverse Problems Affordable Seo Company Maintain Highest Quality And Ethics Of Your Website Looking For Silverlight And Wpf Development Services Character And Non-character Hardwoods Absolute And Reliable Web Hosting And Domain Name Registration Company Corporate Identity-mixing Message And Designing Experience The Ever Expansive And Alluring Vistas Of Tourism-india How To Grab Best Offers And Discounts On Products? Eyelid Surgery Aesthetic And Orbital Oracle Dba Monitoring: Its Controls, Best Practices, And Risks Compare Video Converter And Video Recovery Software Relax And View The Amazing Archaeological Sites And Destinations Of Mexico Biopejs Offers You The Best Way To Feel Ambience In Your Room With Great Designs And Portability