Welcome to YLOAN.COM
yloan.com » misc » Trkyede Ve Batida Akademk Tercme Etm
Gadgets and Gizmos misc Design Bankruptcy Licenses performance choices memorabilia bargain carriage tour medical insurance data

Trkyede Ve Batida Akademk Tercme Etm

Batda akademik tercme eitimine gei 20

Batda akademik tercme eitimine gei 20. yzyln ikinci dnemine rastlar. Bu dnemde, daha nceleri zel okullarda ya da meslek okullarnda verilen eitim niversite dzeyine aktarld ve tercme blmleri ya da tercme faklteleri oluturuldu. zellikle 2. Dnya Savandan sonra tercme etkinlii byk bir ivme kazand ve niversitelerde bir uzmanlk alan olarak tercme eitimi verilmeye baland. Yetmili yllarda yeniden yaplanmayla birlikte tercme faklteleri ve blmleri daha da nem kazand ve on dilin stnde eitim verilen tercme fakltelerinde ya da blmlerinde 1000 ila 3000 renci arasnda renci akademik tercme eitimi almaya balad. Bugn Avrupada Avrupa Birlii gibi uluslararas kurulularla da ibirlii iinde bulunan tercme Blmleri binlerce yeli evirmen dernekleriyle de birlikte alarak akademik dzeyde evirmen yetitirmektedir.

Gnmzde genelde modler verilen tercme eitimi yazl tercme ve szl tercme olarak ikiye ayrlmaktadr. renciler eitim srecinde yatknlklar dorultusunda bu eitimden birini tercih etmek zorundadrlar. Avrupada Bolonya sreci kapsamnda eitim son yllarda BA (Bachelor of Arts: n Lisans, Lisans aras bir derece: 3 yl = 6 yaryl) ve MA (2 yl = 4 yaryl) olarak ayrlmtr. BAy tamamlayan renciler snavlara girerek MA yapmaya hak kazanmaktadrlar. MA (Master of Arts: Yksek Lisans) blmne teki lisans programlarndan mezun olan renciler de alnmaktadr. Avrupada eitim bu balamda 3 + 2 yl olarak gereklemektedir. tercme Eitimi genelde dilde verilmektedir. (rnein ngilizce tercme, Franszca Ceviri talyanca tercme) rencinin ana dili onun A dilidir, gerek anadiline, gerekse o dile tercme yapt birinci yabanc dil B dili diye adlandrlr, renci B dili dnda eitim srecinde ikinci bir yabanc dil daha renmek zorundadr, bu dile de C dili denmektedir. A, B ya da C dili olarak Trke BA ve MA yapmak Germersheim ve Graz niversitelerinde olanakldr. Bu iki niversitede ada tercme yaklamlarna gre Trke lisans ve yksek lisans eitimi verilmektedir. Bonnda ve Belikada da Trke ve ngilizce eviri Blm bulunmaktadr.

Trkiyede tercme blmleri 80li yllarda kurulmaya balanmtr. Boazii ve Hacettepe niversiteleri 1983 ylnda ngilizce Mtercim-Tercmanlk Anabilim Dal olarak Trkiyede ilk ngilizce eviri eitimini vermeye balamlardr.

Gnmzde Trkiyede yirminin stnde Mtercim-Tercmanlk anabilim dalnda ngiliz, Alman, Fransz, Rus, in ve Bulgar dillerinde yaklak 3500 renciye lisans dzeyinde tercme eitimi verilmektedir. ngilizce tercme, Franszca Ceviri vb.. eitimi veren niversitelerin byk bir ksm yksek lisans programlar da amaktadr. ncelikle ok sayda kurulan blmler dikkate alndnda TERCMEbilim alannda akademik personel gereksinimi byktr. Bu elemanlar yetitirecek mevcut doktora programlar uzun yllar Boazii niversitesinde dili ngilizce olan rencilere ynelik verilmitir. 2007den bu yana stanbul niversitesinde yabanc dilde (Rusa tercme, ngilizce tercme, Franszca Ceviri) ve Yldz Teknik niversitesinde tercme bilim alannda doktora programlar alm bulunmaktadr.

by:
Opticians Tools You Can Use To Enhance Your Profession Problems With Probate A Simple Outline Why Enterprises Benefit Enormously From An Ohs Manual The Pitfalls Of Going Cheap On Replacement Batteries Uncork It All! Cork Flooring Exactly Why Decide On It Event Organizers How To Take Your Practice To The Next Level Moving To Idaho: Have A Good Life! Stop Foot Problems Before They Begin With Proper Prevention Ouch! Protect Your Skin From Painful Sunburn This Season Visit Taj In Full Moon Night How To Choose Sweater Dresses Suffering From Lower Back Pain For Quite Some Time Now? Complete Solution Of Serious Computer Issue Or Problem
print
www.yloan.com guest:  register | login | search IP(216.73.217.113) California / Rosemead Processed in 0.017482 second(s), 7 queries , Gzip enabled , discuz 5.5 through PHP 8.3.9 , debug code: 8 , 3174, 85,
Trkyede Ve Batida Akademk Tercme Etm Rosemead