Yetenekleri Ortaya Cikarmak
Bireyin yeteneklerini kesfinde zaman onemli bir yere sahip
. Kisi bir seylere ne kadar gencken baslarsa o konuda o kadar derin bilgiye sahip hale geliyor, ustalasiyor. Yetenegi meleke haline getirmek kolay is degil. Ancak bunu da zamaninda kesfetmek gerekiyor.
Yapabildiginiz kadar cok konuya egilmeye calisin. Fotograf, tiyatro, sinema, muzik, edebiyat, futbol, tenis, yuzme, voleybol, basketbol, atcilik, matematik, cografya, tarih, resim, yabanci dil... Hatta marangozluk, pastacilik, terzilik! Gercekten de akliniza ne gelirse denemeye gayret edin cunku deneme yanilma yoluyla kendinizi daha kolay kesfedebilirsiniz. Ne kadar cok konuyla ilgilenirseniz bu sizi o kadar gelistirecektir. Dusunun bir, her ilgilendiginiz konunun kendine ozel bir kulturu, gelenegi, jargonu vb oldugundan; herhangi bir konuyla ilgilendiginizde onun bu taraflarini yakindan gorme firsati yakalayacaksiniz ve genel kulturunuz dogal olarak zenginlesecek. Ben evimi cok severim diyenlerdenseniz, bolca okuyabilir ya da ev ile ilgili tasarimlar yapmaya calisarak farkli yonlerinizi ortaya cikarmaya calisabilirsiniz. Yok, ben oturdugum yerde yapamam diyorsaniz; mumkun oldugunca gezebileceginiz aktivitelere yonelin, ornegin beli bir spor dalina bulasin. Kisin manzara fotograflari cekin, yazin cesitli
yaz kamplarina katilin, baharda doga yuruyusleri yapin. Verebileceginiz ornekler hayal gucunuzle sinirli!
Yasiniz daha gencse; isiniz biraz daha zorlasiyor demektir. Resit olmayan bir genc olmak zordur; sozunuz cok dinlenmez, hep akliniz karisik olarak bilinirsiniz. Henuz resit olmamissaniz eger, kendinizi kesfetmeye sorumluluktan baslayin. Mesela kendi sorumlulugunuzu almaya calisin. Bu da bir yetenektir, hem de oldukca onemli ve cogumuzun on sekizimizden once pek beceremedigi bir seydir. Ornegin ailenizden uzakta birkac hafta gecirmeyi deneyin. Bunun icin
yaz okullarina gidebilirsiniz. Kendi kendinizi idare edebilmeyi bu sekilde ogrenebilirsiniz. Takim calismalarina yonlenin, bu sekilde baskalarina karsi sorumluluk alabilirsiniz. Yaziyi okurken inanilmaz, oldukca zor gibi gelse de, kendi sorumlulugunu erken yasta tasiyabilmek insani birey haline getiren bir seydir. Ister kendi kendinizin sorumlulugu, ister bir takim icindeyken baskalarina karsi olan sorumlulugunuz... Sorumluluk almak ozguven vereceginden yeteneklerinizi de oldukca kolay kesfetmenizde yardimci olacaktir. Bu sayede bir birey olmaya bir degil birkac adim birden atmis olacaksiniz.
Her turlu konuya ilgi gostermek onemlidir. Bu disardan maymun istahli olmak gibi dusunulse de kendinizi kesfetmek icin hareket ediyorsunuz, bunu unutmayin. Attiginiz her adim sizi kendinize bir adim daha yaklastiracaktir.
by: Gamze Icep
How E-cigarette Arrived Into Being? Really "modern" Works By Franz Liszt, About Solo Piano, From The Turkish Born Belgian Artist Do I Need To Invest My Money Into Gics Really "modern" Works By Franz Liszt, About Solo Piano, From The Turkish Born Belgian Artist Really "modern" Works By Franz Liszt, About Solo Piano, From The Turkish Born Belgian Artist Make The Most Of High Interest Savings Account Really "modern" Works By Franz Liszt, About Solo Piano, From The Turkish Born Belgian Artist Where Can I Get Photos Really "modern" Works By Franz Liszt, About Solo Piano, From The Turkish Born Belgian Artist How Ergotron Mounts Can Help You Making Christmas Decorations Easy Understanding Air Compressor Jargon If You Need A Second Job
www.yloan.com
guest:
register
|
login
|
search
IP(216.73.216.140) California / Anaheim
Processed in 0.017242 second(s), 7 queries
,
Gzip enabled
, discuz 5.5 through PHP 8.3.9 ,