subject: ngiltere Yaz Okulu rencilerin Genel Persona Ingilizce Iyiletirmek Ve Gelitirmek Iinyard [print this page] Yurtd Yaz Okulu nedir, Yurtdnda Yaz Okullarna kimler gitmeli konusu ile balamak isterim. Yurtd Yaz Okulu zellikle belli ya gruplarna ( 9 ile 19 ya) ynelik yaz aylarnda eitim tatil amal dzenlenen programlardr. Yl boyu okulda veya zel retim kurumlarnda rendiiniz ngilizcenizi pekitirmeyi ve ilerletmeyi hedefleyen kurumlar olarak deerlendirebiliriz. Yaz tatilini deerlendirmek, ngilizce dil sorunlarn artk zmek isteyen ya da zaten iyi olan ngilizcesini gelitirmek isteyen btn renciler Yurtdnda Yaz Okullarna gitmelidir. Yurtd Yaz Okullarna giden renciler ayrca dnyann drt bir yanndan insanlarla dostluklar kurarlar. Tatillerini spor, yaratclk ve dier onlarca bo zaman aktiviteleriyle dolu dolu geirirler. Gittikleri lkeyi gerek anlamda tanma frsatlar bulurlar. En nemlisi yaayan dili kefetmek iin kstl olan zamanlarn deerlendirerek yaam hedeflerine ulamak iin bir ans yakalarlar. Eitimciler ve okullar tarafndan da desteklenen yaz okullar ksaca bir frsattr. Yurtd Yaz Okullarna daha nce hi gitmemi konu hakknda okta fikri olmayanlar iin bu makalemde Yurtd Yaz Okullar ile ilgili olan tm karanlk noktalar aydnlatmay planlyorum.
ingiltere yaz okullar her yl olduu gibi 2012 ylnda da en ok tercih edilen yurtd yaz okullarndan olacak. ngilizce problemi lkemizde neredeyse her hanenin sorunu haline geldi. Aileler ocuk geliimi ve eitimi konularnda glendi ve ocuklarnn ok ynl geliimini salamak iin her konuda birok bilgi ve becerilerle donatlm durumdalar. Eitim, evin ierisinde ya da dnda, bireysel olarak veya grup iinde olabilir. Yz yze etkileimle veya medyay kullanan uzak mesafeli tekniklerle de gerekletirilebilir. Didaktik olabilecei gibi yaparak gsterme, gzlem ve taklide dayal da olabilir. Fakat bu noktada tm bu yaklamlarn ngilizce dil problemlerini zme konusunda pekte yararl olmad denenerek ve yaayarak kantland. ngiltere Yaz Okullar Programlar hedefleri, geliim etkinliklerine yol gsteren temel kuramlar, ierik ve kullanlan malzemeleri, katlanlarn, uygulayclarn eitim ve gemileri, temas veya mesajlarn skl asndan mutlaka uygulanmas gereken bir eitim modelidir.
kinci aamada ngiltere Yaz okullarna ocuklarn gndermek isteyen ailelerin hangi okula gndermesi gerektiine karar verme aamasna sra gelir. 15 yln verdii tecrbe ve deneyimle ben yllardr Studio Cambridge okullarn srarla neriyorum. Studio Cambridge yaz okullarn da bu denli srar etme sebebimin alt kesinlikle bo deil. Bence bir yaz okulunu bu denli nemli yapan unsurlarn banda okulun ngilizce eitime bak as geliyor. Sunduu dier nemli avantajlarn yan sra 1954 ylndan bu yana ngilizce eitimde Studio Cambridge ngiltere de bir ekol olarak bilinir. Studio Cambridge sekiz ayr yaz okuluna sahiptir. 10-15 ya aralnda olanlar iin Sir Henry Program Hockerill Anglo European Collage, 10-15 ya Sir Edward Program The Kings School,12-16 ya Sir Richard Program Leighton Park School, rencilerine kampste yurt konaklamas salar. 14-17 ya Sir Michael Program Studio Main School, aile yan ve niversite yurt konaklamas tercihlerini yaz okulu rencilerine sunuyor. 14-17 ya Sir Laurance Program Cambridge University, 14-17 ya Sir William Program Richmond the American International University in London, 16-19 ya Sir Christopher Program Ridley Hall Collage hem kampste hem de niversite kampsn de konaklama salyor. 16-19 ya Sir John Program Cambridge Centre for Sixth-Form Studies niversite yurt konaklamas tercihi ile karmza kyor. Bu sekiz farkl program ve eitlilik ailelere karar verirken birok alternatif sunarak ksr bir duruma sokmadan karar vermelerini salyor.
nc aama bir Yurtd Eitim Danmanl firmas ile temasa gemek. 2012 Temmuz banda ngiltere Yaz Okullarna gidecek renciler iin en ge ubat aynda Yurtd Danmanlk firmas ile grmelerini bitirip dosya hazrlklarna geilmesi gerekmektedir. En ge Nisan aynda ngiltere konsolosluuna bavurulmal ve vizeler alnmaldr. 2010 ve 2011 yllarnda Haziran ayna kalan bavurularn sonular Temmuz sonu hatta Austos un ilk haftalarnda sonuland. ngiltere vizelerinde oluan bu younluk yznden birok renci en az bir ay zaman kaybetti. Toplum bilincine katmamz gereken ilk elden zgn bilgi ve sosyal sorumluluk bilinci ile bir eitim danmanlk firmasnn effaf ve gvenilir olmas gerektiine inancm hibir zaman yitirmedim. Sonu olarak tm bu makaleyi ince ayrntlarla dile getirmemin sebebi daha nce yaanm olan bu durumlarla bir daha karlamamaktr. AF Yurtd Eitim Danmanl olarak bu gne dek altna imzamz attmz tm eitim faaliyetlerinde gsterdiimiz baar ortadadr. Yllardr yrttmz Yurtd Yaz Okullar faaliyetlerimizde de aldmz sonular ve referanslar iimize duyduumuz saygy ve kaliteyi ortaya koymaktadr.