Board logo

subject: Yurtdii Dl Kurslari [print this page]

Her yl binlerce renci dil eitimi almak iin yurtd dil kurslarn tercih ediyor. Yurtdnda dil eitimi almak isteyen rencilerin pek ou ise tercihlerini ngilizceden yana kullanyor. ngilizce eitim almak iin ncelikle ngiltere dil kurslar tercih ediliyor. Bunun yan sra Amerika dil kurslar da bir o kadar tercih edilen kurumlar arasnda. Kanada dil kurslar ve Avustralya dil kurslar da en revata olan dil kurslarnn banda geliyor. yurtd dil kurslar bnyelerinde ok eitli programlar barndryor. Yurtd dil kurslarnn genel amac elbette dil seviyesinin ve pratiin gelitirilmesi ancak bunun gerekletirilebilmesi iin gidilen lkenin kltr ve tarihini yakndan tanmak amacyla eitli aktivite programlarnn sunulmas gerekiyor. Yurtd dil okullarnda; Genel ngilizce, Mesleki ngilizce, Akademik ngilizce, Pratik Amal ngilizce, TOEFL, IELTS hazrlk kurslar ve ngilizcesi gibi her dzeye ynelik farkl programlar bulunuyor.

ngiltere dil okullarnda zellikle yaz aylarnda yabanc rencilerin saylar ciddi bir ekilde artmakta ve neredeyse on binleri bulmakta. ingiltere dil okullar neden bu kadar ok tercih ediliyor nk Trkiyedeki kurslardan farkl olarak ngiltere dil kurslarnda daha profesyonel ve kiiye zel eitim veriliyor. ngiltere dil kurslarnda ncelikle konuma ve anlamaya arlk verilmesinin gereklilii dnlyor. renci, kursun ilk gn yapaca ngilizce yazl ve szl test sonucu kendi seviyesinde bir snfa yerletiriliyor. Snflar ortalama 8-12 kiilik oluyor. Ancak baz zel programlarda, rnein Executive English veya Toefl Hazrlk gibi kurslarda snflar 4-8 kii olabiliyor. Ayrca Londra, Oxford, Brighton ve Bournemouth gibi ehirlerde ok ekonomik okullar da var.

ngilteredeki dil kurslarna katlan rencilerin yardan fazlas Avrupa lkelerinden gelen renciler. Avrupadan sonra Uzak Doulu ve Gney Amerikal renciler de ngiltere dil kurslarna ilgi gsteriyorlar.Trk renciler en ok Londra, Bournemouth, Brighton, Cambridge ve Oxford ehirlerini tercih ediyorlar. Trk rencilerin en az olduu okullar ise Ramsgate, Canterbury, Bristol, Eastbourne, Salisbury, Bath ve Torbay gibi ehirlerdedir.

Amerikada dil eitimi veren yzlerce zel dil okulu ve niversite bulunmaktadr. Amerika dil kurslarna en ok Uzak Dou ve Gney Amerikal renciler ilgi gsteriyorlar. Avrupal renciler genelde New York , San Francisco, Los Angeles, San Diego, Boston gibi ehirlerin merkezinde bulunan zel dil kurslarnda dil eitimi almay tercih ediyorlar. niversite bnyesindeki kurslarda ok az sayda Avrupal renci var. Trk renciler, Amerikada en ok New York, New Jersey, San Francisco, Los Angeles ve Miami gibi ehirlerde younlayor. eyaletlerdeki niversitelere bal dil okullarna giden Trk renci says az ve gidenler genelde ngilizce kursu sonras ayn niversitede lisans veya yksek lisans eitimi yapmak amacyla bu okullar tercih ediyorlar.

ngilizce dil eitimlerini Kanada dil okullarnda almak isteyen Trk rencilerin says azmsanacak derecede. Sadece Trk renciler deil dnyann farkl birok lkesinden gelen yabanc rencilerin de ilk tercihlerinin iinde kanada dil kurslar bulunuyor. Kanada dil okullarnn youn olduu Vancouver ve Toronto ehirleri Trk rencilerin en ok tercih ettii ehirler arasnda yer alyor. Vancouver ve Toronto dil okullarnda sklkla Uzak Dou, Avrupa ve Gney Amerikadan gelen renciler bulunuyor. Baz Kanada dil okullarnda ise sadece bir lkeden renci younlamakta dier uluslardan gelen renciler iin pratik yapmada zorluklar oluuyor. Bu durumun ortaya kmasnn ana sebebi maalesef ki kendi karlar dorultusunda dnen yurtd eitim danmal firmalardr. Bunun yan sra tecrbeli ve gvenilir yurtd eitim danmanl yapan firmalarda bu tr sorunlarla karlalmaz. Bunun nedeni ncelikle ok sayda okulun Trkiye acentesi olan yurtd eitim firmas rencilerini alt tm okullara datarak okullarda bulunan yabanc renci saylarn dengede tutar. Kaliteli yurtd eitim danmanl firmas iin yurtdnda eitim alan rencinin memnuniyeti referans ve devamll ok nemlidir.

Avustralya dil kurslar da son yllarda Trk rencilerin yurtdnda dil eitiminde tasn ykselten lkeler arasna girdi. Genellikle Sydney ve Melbourne ehirleri tercih edilmekle birlikte Perth ve Brisbane ehirleri de ilgi gren ehirlerarasnda. Avustralya' da dil okuluna giden yabanc rencilere Avustralya hkmeti part-time alma izni verdii iin rencilerin yaam maliyetlerini drme frsatlar vardr.

Malta dil okullar 2003 ylndan sonra en ok tercih edilen lkeler arasnda birinci sraya kt. Bu durumun sebebi Trkiye'de bulunan ngiltere Konsolosluu'nun bombal saldrya uradktan sonra renci vizelerine snrlama getirmesiydi. Yurtd eitim danmanl firmalar ngiltere' nin ald bu kstlama kararnn zerine yurtdnda eitim almak isteyen rencileri Trk vatandalarndan vize talep etmeyen Malta'ya ynlendirdi. Malta dil kurslar o dnemde fiyat asndan da uygundu. Yksek renci talebinin zerine eitim kalitesi den Malta'da fiyatlar ykseldi ve ngiltereyle ayn rakamlara ulat..

Yeni Zelandada dil eitimine ilgi yava yava artmakta. Her yl artan bu tercihlerin balca nedenlerinden biri Yeni Zelanda dil okullarnn yksek eitim kalitesi ve niversite rencilerine ve ngilizce dil snavnda belirli bir seviyenin stnde not alan yabanc rencilere alma izni vermesi. ngilizce dil eitiminde zellikle Auckland ve Chiristchurch en ok tercih edilen ehirler.

by:

welcome to loan (http://www.yloan.com/) Powered by Discuz! 5.5.0