Board logo

subject: Dunya Dili Ingilizce [print this page]

Anadil olarak yalnzca Amerika, ngiltere, rlanda, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve skoya'da konuulmasna ramen ngilizce, toplam 73 lkede ortak veya resmi dil olarak kullanlyor. Dnyada 1 milyarn zerinde konuan saysna sahip ngilizce; ticaretin, bilimin, havacln, denizciliin, diplomasinin, uluslararas iletiimin, sinema sektrnn ve internetin ortak dili olma zelliine sahip. Gnmzde ngilizce bilmeyen bir niversite mezunununun nitelikli bir i bulmas neredeyse olanaksz.

ngilizce'yi en hzl ve doru ekilde renmenin yolu ngilizce'yi bu dilin konuulduu lkelerin birinde renmekten geiyor. ngilizce'yi renmek isteyenler zellikle Amerika, ngiltere, Avustralya ve Kanadada eitim almay tercih ediyor. Bu lkelerdeki dil okullar yaptklar zel promosyonlar ile dnyann drt bir yanndan gelen renciler iin birer cazibe merkezi haline dnyor.

ngilterede eitim alacak renciler iin iki farkl vize tr bulunuyor; renci Vizesi; kurs sresi ne olursa olsun rencilere alma izni veriyor ve eitime devam edildii srece Trkiye'ye dnmeye gerek kalmadan ngiltere'den uzatlabiliyor. Sresi 6 aydan ksa olan kurslar iin alnabilen renci Ziyareti Vizesi ise ngiltere'de alma izni vermiyor ve uzatlamyor.

Zaman kstl profesyonellere hzl bir ekilde ngilizce retmeyi veya mevcut ngilizce dzeylerini en ksa srede ilerletmeyi amalayan "Profesyoneller iin ngilizce Programlar" na talepte byk bir art yaanyor. hayatnda yer alan profesyonellerin, uluslararas i dnyasyla kolayca iletiim kurabilmesini amalayan ve katlmcnn tercihine gre bir ile drt hafta arasnda sren bu programlarn ieriini; sat, pazarlama, finans ve i ynetimi konularnda ngilizce terimlerin retilmesi, ticari yazmalar, raporlama, telefon grmeleri, toplant ve sunum teknikleri gibi konular oluturuyor.

ngilterede eitim almak isteyen bir rencinin, okul kayd, vize bavurusu, konaklama ayarlama ve uak bileti temini gibi ilemleri en fazla iki haftada sonulanabiliyor. Bu nedenle yaz tatilinde ngiltere dil okullar bnyesinde eitim almak isteyen ve ge kaldn dnen renciler iin bir frsat domu durumda. ngiltere vize sistemindeki bu hz nedeniyle, son dakikaya kalm renciler bu lkeye yneliyor. Kanada eitim ve Avustralya dil eitimi programlar ise daha ok 6 aydan fazla sreli eitim alacak renciler tarafndan tercih ediliyor.

Dunya Dili Ingilizce

By: Diwakar Pandey

welcome to loan (http://www.yloan.com/) Powered by Discuz! 5.5.0